Blog

Hoe vraag je een debitcard aan?

Voordat er antwoord op de vraag volgt, zal er eerst aandacht besteed worden aan de debitcard. U zult er misschien van gehoord hebben, maar wat is een debet card precies? Een debet kaart functioneert net als uw pinpas wat betekent dat je betalingen mee kan doen. Het verschil is wel dat een pinpas voor lokaal gebruik is. De debitcard daarentegen wordt gebruikt om betalingen in het buitenland te doen. Het is namelijk een prepaid creditkaart wat betekent dat u het zelf moet bijvullen wanneer het geld op de kaart leeg is.

Aanvragen debit card

Een aanvragen debit card is niet ingewikkeld. U kunt simpelweg de debet card online aanvragen. In Nederland zijn er ook verschillende aanbieders waar je een debitcard kunt aanvragen. Belangrijk is wel dat u let op eventuele bijkomende kosten. De bijkomende kosten kunnen zijn: Aanschaf – en lidmaatschapskosten, transactiekosten en wisselkoersopslag en oplaadkosten.

Aanschaf -en lidmaatschapskosten

Voor je een besluit maakt voor het aanvragen van een debitcard is het handig als u eerst de informatie zoek over de kosten van de Aanschaf – en lidmaatschap. Voor de debitcard is er jaarlijks wel een vast bedrag aan verbonden. Informeer dus tijdig naar de kosten.

Transactiekosten en wisselkoersopslag

Wanneer je besluit om geld op te nemen vanuit de debitcard betaal je daarvoor ook kosten. Die kosten zijn ook wel de transactie en wisselkoersopslag kosten genoemd.

Oplaadkosten

Oplaadkosten zijn kosten die betaalt voor het bijvullen van de debitcard.

Voordelen

De voordelen van de debitcard zijn: na de dag van aanvraag kun je jou debitcard de volgende dag al ophalen of het wordt voor u afgeleverd. Dit omdat er geen financiële controle is. Een ander voordeel van de debitcard is dat u niet rood hoeft te staan omdat u de kaart op elk gewenste moment kan bijvullen. Ook loopt u geen risico op boete rentes. Het laatste voordeel van de debitcard is dat het geen onderscheid maakt. Uw financiële situatie en leeftijd spelen geen rol want ook voor u is er een debitcard beschikbaar. Dit zolang u het maar aanvraagt.

Tot slot

Een debitcard is een vorm van een betalingsmiddel. Wilt u in aanmerking komen voor een debitcard dan moet u daarvoor een aanvraag doen. Informeer eerst naar de bijkomende kosten van de debitcard. Zo voorkomt u onnodige uitgaves.