Nieuws

Kassasysteem voor de horeca: waar moet je op letten?

Automatisering is in alle hoeken en gaten van onze maatschappij doorgedrongen. Hoewel veel mensen het niet doorhebben is dat ook het geval in de horeca. Een goed kassasysteem voor de horeca biedt vele voordelen maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een systeem dat geschikt is voor jouw situatie.

Waar moet je op letten?

Welke functionaliteiten voor jou van belang zijn is afhankelijk van de situatie en je persoonlijke voorkeuren. De meeste mensen zoeken een systeem waarmee ze bestellingen kunnen bijhouden en af kunnen rekenen. Vaak gaat ook de voorkeur uit naar het gebruik van een extern scherm en het kunnen uitprinten van de bon. Daarnaast zijn er echter vele extra functionaliteiten die je werk gemakkelijker kunnen maken.

Draagbaar apparaat

Wat te denken van een draagbaar apparaat waar de bestellingen meteen op ingevoerd kunnen worden op het moment dat de klant een bestelling plaatst. Zonder tijd te verliezen door naar de keuken te moeten lopen geeft het systeem de bestelling direct door. Het keukenpersoneel kan dus meteen beginnen met de bestelling te bereiden. Zeker voor grote horecagelegenheden en bij een (groot) terras kan dit veel tijd schelen!

Handig: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

Voorraadbeheer

In een goed kassasysteem voor de horeca kun je ook je voorraadbeheer doen. Zo weet je wanneer je iets moet bestellen, maar is het personeel ook direct op de hoogte als een product of gerecht is uitverkocht. Op die manier voorkom je teleurstellingen en is het makkelijk om ervoor te zorgen dat je goed inzicht hebt in de producten en gerechten die goed verkopen of juist niet.

Keurmerk betrouwbaar afrekensysteem

De stichting Keurmerk betrouwbaar afrekensysteem  is een initiatief van de sector zelf dat enthousiast ontvangen is door alle betrokken partijen. Zowel boekhouders, gemeentes, de banken als de belastingdienst zijn enthousiast over dit keurmerk. Zij weten direct dat de gegevens betrouwbaar zijn, wat zowel tijd als energie kan besparen.

kassa systeem

Huren of kopen

De aanschaf van een goed kassasysteem voor de horeca kan een te grote investering zijn. Bijvoorbeeld als je net een zaak opent of als de resultaten tegenvallen. In dat geval kan het huren van een systeem een goede oplossing zijn.

Uitgelicht: Gebruiksvriendelijk POS systeem

Conclusie

Een goed kassasysteem voor de horeca zal het werk niet alleen sneller, maar ook makkelijker maken. Er zijn vele systemen beschikbaar en er is altijd een systeem te vinden dat aan jouw wensen aan te passen is. Het lastigste zal het maken van een keuze zijn, maar als je die stap eenmaal hebt genomen zul je kunnen profiteren en genieten van de voordelen die het biedt.